de 100.001 dingen winkel

Fournituren

in 't Panhuis bestaat al meer dan honderd jaar. In de loop der jaren is er veel veranderd. Oorspronkelijk is in 't Panhuis begonnen als fourniturenwinkel. Men kon er terecht voor galons, band, lint, knoopjes en ritsen.

Carnaval

In de aanloop naar carnaval werden er samba ballen en tamboerijnen verkocht. Dit assortiment carnavalsartikelen werd elk jaar steeds groter totdat uiteindelijk de hele winkel ieder begin van het jaar tot na de carnaval een carnavalsshop werd.  Voor alle artikelen die met carnaval te maken hadden kon men bij in 't Panhuis terecht. Het assortiment carnavalsartikelen werd echter zo groot dat er in 2008 op zoek werd gegaan naar een grotere locatie. Deze werd gevonden in de Hoenderstraat. In deze winkel genaamd "Carnavalsshop 't Mooswief" vind je 350 m2 aan carnavalskleding, schmink, pruiken, hoeden, accessoires en nog veel meer. 

www.tmooswief.nl

 


Souvenirs

Na het carnavalsfeest kwamen de souvenirs weer tevoorschijn. Toeristen maar ook Maastrichtenaren kunnen dan bij in 't Panhuis terecht voor allerlei soorten Maastricht en Holland souvenirs. Van delfblauw, windmolens, klompen, tulpenbollen, sleutelhangers tot Maastricht T-shirts. 

Borduren

Tot 2006 kon men bij in 't Panhuis terecht voor het borduren en bedrukken van textiel. Toen deze activiteiten zo uitgebreid werden werd er besloten deze onder te brengen in een aparte winkel. Deze werd gevestigd op de Grote Gracht, eveneens kort bij de Markt. Behalve het borduren en bedrukken van textiel werden er ook stickers en spandoeken vervaardigd. In 2015 is deze winkel, genaamd Deck'S Reclame verhuisd naar de Brusselsestraat. Vandaag de dag kunt u hier terecht voor auto- en gevel reclame, spandoeken, stickers en voor het borduren en bedrukken van textiel.

www.decksreclame.nl